Donacija frekvencijskih pretvarača studentima FERIT-a u Osijeku

FERIT_3 Predstavnik tvrtke Danfoss zajedno s predstavnikom servisnog partnera tvrtke Pogonska tehnika  posjetili su Fakultet elektrotehnike i računarstva u Osijeku (FERIT) u četvrtak 9.11.2017.  Povod posjete je bila uspostava suradnje između Danfoss d.o.o. te FERITA, u sklopu koje je Danfoss donirao fakultetu dva frekvencijska pretvarača tip VACON100 te dva frekvencijska pretvarača tip VACON NXP

- 1. ožujka 2018. Sastavio Danfoss Drives

Zajedno s ostalim frekvencijskim pretvaračima koje je FERIT nabavio, oprema je instalirana u laboratoriju za automatizaciju u kojemu će studenti moći obavljati laboratorijske vježbe iz područja elektromotornih pogona i automatizacije pogona. Zajedno s domaćinima koje su predvodili prodekan za poslovanje, tehnologiju i suradnju s gospodarstvom izv.prof.dr.sc. Kruno Miličević te predstojnik zavoda za elektrostrojarstvo izv.prof.dr.sc. Željko Hederić održala se prezentacija i radionica o mogućnostima uporabe doniranih frekvencijskih pretvarača, kao i ostale opreme koju Danfoss proizvodi i stavlja na tržište.

Osim toga u nastavku razgovora izražena je obostrana želja za nastavak  suradnje u  nekom od postojećih programa unutar FERIT-a.

 

FERIT_4

 

Uključite se na društvene mreže Sudjelujte

Želite li se družiti s nama?

Upoznajte nas i sudjelujte u razgovoru