Danfoss muzej ponovno otvara svoja vrata u najsuvremenijoj verziji

Danfoss-Museum-2 Danfoss muzej uskoro će se ponovno otvoriti u rodnoj kući Mads Clausen, pored sjedišta Danfossa u Nordborgu. Uloga muzeja, koju vodi Zaklada Bitten & Mads Clausen, je pomoći osigurati jedinstveni dio danske industrijske povijesti. 

- 7. ožujka 2018. Sastavio Danfoss

„Samo onaj tko ima ostavštinu u prošlosti ima temelje u budućnosti. "

Moto Danfoss zaklade Mads Clausen će dobiti fizički oblik, prilikom ponovnog otvaranja Danfoss Muzeja 23. ožujka 2018. godine. Najsuvremenije promjene u muzeju omogućene su zahvaljujući donaciji Zaklade Bitten & Mads Clausen.

Danfoss muzej nalazi se u rodnoj kući Mads Clausen u Nordborgu. Kao mladi dječak, Mads Clausen je proveo vrijeme u pradjedovoj radionici gdje je počeo njegov interes za inženjering. Blagovaonica sadrži stol gdje je svojim roditeljima stvarao svoje ideje. A u potkrovlju je Mads Clausenov prvi i najomiljeniji ured, koji je zadržao do prerane smrti gdje je testirao prvi ekspanzijski ventil u kanti vode koja je kapala u blagovaonicu ispod. Mads Clausen je posramljen zbog vlažnog poda, ali ventil je bio čvrst, te 1933. započinje Danfossov početak. Ostatak pripada industrijskoj povijesti i može se vidjeti u muzeju. Danas je Danfoss globalna tvrtka koja zapošljava više od 26.000 ljudi.

Ovo je ponovno otvaranje i potpuna nadogradnja postojećeg muzeja, koji animira i ažurira povijest najveće industrijske tvrtke u Danskoj putem audiovizualnih i digitalnih efekata. Muzej se otvara u vrijeme kada se Danfoss nalazi usred vlastite digitalne transformacije.

Predsjednik Zaklade Bitten & Mads Clausen, Peter Mads Clausen, naglašava važnost da Danfoss bude ukorijenjen u povijest - dok je tvrtka na putu promjena:

„Osjećamo najveće poštovanje prema održavanju i nastavku naše povijesti. Naša baština pomaže ostvariti Danfoss DNA; to odražava naše razmišljanje, našu politiku društvene odgovornosti, našu vjerodostojnost i naš značaj. Kako bismo imali bazu za budućnost, nužno je da budemo informirani o našem podrijetlu ", kaže Peter Mads Clausen, dodajući:

Povijesni aspekt je od velike važnosti za nas i uvjeren sam da je Danfoss Muzej potpuno u skladu s duhom moje majke i oca. Naša povijest je fantastična; mi ju održavamo i želimo to pokazati. "

Sva ta količina i kvaliteta povijesnih materijala čine okvir Danfossovog muzeja. Od samog početka, tvrtka je imala koristi od napora budućih orijentiranih i posvećenih ljudi koji su uvidjeli potrebu za održavanjem svih stvari koje govore o Danfossovoj industrijskoj avanturi. Mnogi prethodni zaposlenici još uvijek rade za muzej, preko Danfoss Povijesnog društva, provodeći ogromne, dobrovoljne napore za očuvanje povijesti.

Muzej se održava pod pokroviteljstvom Danfossovog povijesnog arhiva, koji ima više od 60.000 crno-bijelih fotografija, 100.000 negativa i 40.000 starih fotografija na staklenim pločama; na njih se mogu dodati digitalne fotografije i više od 100.000 pisanih izvora i fizičkih predmeta, uključujući sve stare Danfossove proizvode, kao što je prvi ekspanzijski ventil, prvi termostat radijatora, prvi VLT frekvencijski pretvarač i prvi hidraulički motor.

 

Danfoss-Museum

 

Uključite se na društvene mreže Sudjelujte

Želite li se družiti s nama?

Upoznajte nas i sudjelujte u razgovoru