Novi proizvod: Osjetnik tlaka VLT® HVAC frekvencijski pretvarač

Drives-News-PressReleasePhoto-738x415 Danfoss predstavlja nova ErP-spremna tlačna osjetila - osjetnik tlaka VLT® PTU 025 - predstavljen je na ovogodišnjoj izložbi Light + Building na svjetskom trgovačkom sajmu u Frankfurtu (Njemačka) u ožujku 2018. godine.

- 22. svibnja 2018. Sastavio Danfoss Drives

Uštedite energiju i poboljšajte kvalitetu zraka optimiziranjem zamjene filtera u AHU klima i RTU vanjskim jedinicama.

Osjetnik tlaka VLT® PTU 025, koji je ErP-kompatibilan način za smanjenje nepotrebnih gubitaka energije, pruža potpuno čisti zrak za optimalnu životnu klimu.

Novi osjetnik tlaka VLT® PTU 025 je integrirano rješenje za kontrolu protoka zraka, čime se rješava problem čestih zamjena filtera u klima uređajima (AHU) i krovnim jedinicama (RTU). Kasnija zamjena filtera može dovesti do značajnih gubitaka energije zbog ventilatora koji teže rade uslijed začepljenih filtera, dok preuranjena zamjena filtera znači neiskorišteni potencijal cijelog životnog vijeka filtera.

Modul se brzo i jednostavno integrira u VLT® HVAC frekvencijski pretvarač i automatski se spaja na mrežni sustav ili sustav upravljanja zgradom. Informacije o tlaku filtra u ventilacijskim sustavima mjeri se i analizira frekvencijskim pretvaračem, u skladu s prethodno navedenim upozorenjima i kontrolnim parametrima. Frekvencijski pretvarač s alarmom automatski upozorava korisnika na potrebu zamjene začepljenih filtera.

Ovaj revolucionarni proizvod može se brzo instalirati, jednostavan je za uporabu i rukovanje te može biti ugrađen u postojeće aplikacije. Udovoljava zahtjevima performansa frekvencijskih pretvarača iz ErP direktive i zahtjevima novih specifikacija u svezi s automatskim upravljanjem filterom.

Optimiranje potrošnje energije i određivanje optimalnog vremena za zamjenu filtera osigurava najčišći i svježiji zrak za optimalne klimatske uvjete te značajno smanjuje troškove rada.

S osjetnikom tlaka VLT® PTU 025 koji je izravno povezan s frekvencijskim pretvaračem, sukladnost s ErP direktivom za ventilacijske sustave je dječja igra: jednostavno izmjerite vrijednosti i obradite ih izravno u PID regulatoru frekvencijskog pretvarača.

 

 

Uključite se na društvene mreže Sudjelujte

Želite li se družiti s nama?

Upoznajte nas i sudjelujte u razgovoru