Danfoss ponosno izjavljuje: "Volimo CO2", i s multiejektorskom tehnologijom i Vi ćete isto zavoljeti CO2

We Love Co 1

Kada se razgovara o klimatskim promjenama, CO2 je predstavljen kao „veliki problem“. U jednoj grani industrije može biti štetan, dok u drugoj može biti rješenje. Kada se koristi u rashladnoj tehnici, CO2 kao radna tvar može  napraviti veliku razliku u održavanju osoba, proizvoda  i cijelog našeg planeta hladnim.

Kao radna tvar CO2 ima vrlo nizak potencijal globalnog zatopljenja (GWP=1), nema utjecaj na razaranje ozona (ODP=0), nije zapaljiv i nije otrovan. Navedeno znači da se proizvodi i osobe mogu sigurno hladiti bez negativnog utjecaja na klimu zemlje.

Područje primjene CO2 u rashladnoj tehnici je vrlo široko, može se koristiti u komercijalnim, industrijskim ili transportnim rashladnim sustavima.

- 31. svibnja 2018. Sastavio Danfoss Cooling

S novom multiejektorskom tehnologijom, CO2 je postao jedan od prvih izbora za radnu tvar u većini rashladnih sustava.
 
Uspoređujući CO2 rashladne sustave s multiejektorskom tehnologijom i tradicionalne HFC rashladne sustave, CO2 sustavi imaju veću energetsku učinkovitost u svim klimatskim područjima istovremeno smanjujući utjecaj na globalno zatopljenje – krajnje dobitno rješenje.
 
U prošlosti je upotreba CO2 kao radne tvari bilo ograničeno na područja s nižom vanjskom temperaturom, pri čemu su sustavi bili kompleksni i vrlo skupi. S Danfoss multiejektorskom tehnologijom CO2 sustavi su postali vrlo učinkovito rješenje na globalnoj razini. Područja s višom vanjskom temperaturom kao Srednji Istok, Južna Amerika, Australija i Azija mogu uživati u prednostima koje predstavlja CO2 rashladna tehnologija. Osnovna prednost je visoki potencijal uštede u potrošnji energije – do 18% uspoređujući s klasičnim CO2 booster transkritičnim rashladnim sustavom.
 
„CO2 ima sjajnu budućnost u rashladnoj tehnici. CO2 je prirodna radna tvar bez gotovo nikakvog štetnog utjecaja na okoliš (GWP=1, ODP=0). Danfoss multiejektorska tehnologija omogućuje korištenje svih prednosti CO2 kao radne tvari. Omogućuje znatnu uštedu energije u svim klimatskim područjima, smanjenje kompleksnosti rashladnog sustava i smanjenje emisiju CO2 u atmosferu. Navedeno je razlog zašto volimo CO2. “ Izjavio je Hans Ole Matthiesen, Direktor odjela za marketing.
 
Kako bi svima približili CO2 rashladnu tehnologiju, nudimo uzbudljivu mogućnost našim kupcima, poslovnim partnerima i krajnjim korisnicima. Naša pokretna CO2 demonstracijska jedinica je na svjetskoj turneji nudeći detaljan tehnički trening i certifikaciju stručnjacima u rashladnoj tehnici. Također nudimo mogućnost polaganja online treninga na našem portalu Danfoss Learning.
 
Ponosni smo što smo učinili da CO2 kao radna tvar i multiejektorska tehnologija postanu dostupna širom svijeta. Kada otkrijete prednosti koje možete ostvariti korištenjem CO2 tehnologije, sigurni smo da ćete i Vi zavoljeti CO2.
 
Danfoss multiejektorska tehnologija™
 
Multiejektorska tehnologija omogućuje učinkovit rad CO2 transkritičnih rashladnih sustava u područjima s višom vanjskom temperaturom. Sastoji se od dvije komponente: Multiejektora i upravljača AK-PC 782A. Zajedničkim djelovanjem dva odlična proizvoda dobiva se vrlo učinkovito rješenje koje stručnjacima diljem svijeta omogućuje iskorištavanje svih prednosti CO2 kao radne tvari.
 

 

 

Uključite se na društvene mreže Sudjelujte

Želite li se družiti s nama?

Upoznajte nas i sudjelujte u razgovoru