Danfoss predstavlja novi magnetski ventil EVR v2

Danfoss-EVRv2 Kompatibilnost s više od 20 radnih tvari omogućuje proširenje poslova u rashladnoj i klimatizacijskoj tehnici

- 7. veljače 2018. Sastavio Danfoss Cooling

Raspon Danfoss magnetskih ventila EVR v2 prošao je čitav niz poboljšanja tijekom 2017. godine. Poboljšanja i racionalizacija omogućuju njihovo prilagođavanje sve strožim zahtjevima na radne tvari te širi raspon primjene, istovremeno smanjujući broj kodnih brojeva, skladišni prostor i vrijeme servisiranja. Odlučujuće prednosti za stručnjake u HVAC-R industriji su niži pogonski troškovi i troškovi servisiranja, bez ugrožavanja pouzdanosti u svim primjenama, uključujući rashladne komore, rashladnike vode/glikola i dizalice topline.

Viši MOPD i nove značajke kompatibilne s novim radnim tvarima

Raspon Danfoss EVR ventila ima dokazano iskustvo s više od 30 godina prisutnosti u vrlo širokom spektru klimatizacijske i rashladne tehnike, kao što su: rashladne komore, rashladne vitrine i rashladnici vode/glikola. Primijenjene su 10 ključnih značajki kako bi se poboljšala čvrstoća konstrukcije u više aplikacija, povećala funkcionalnost i pojednostavilo servisiranje.
Ovlaštenim veletrgovcima bit će dostupni od ožujka 2018. godine.

EVR v2 ventili su optimizirani za poslovni uspjeh proizvođača i instalatera u sljedećim primjenama:

Klimatizacija:

Poboljšani maks. OPD i min. OPD (diferencijalni tlak otvaranja) omogućuje bolje performanse u primjeni s višim radnim temperaturama (105°C) i optimizirani su za različite vrijednosti protoka radne tvari (primjerice kompresori s promjenjivom brzinom vrtnje). Konstruirani za radne tlakove (MWP) do 45 bar, isti model EVR magnetskih ventila kompatibilan je s radnim tvarima kao što je R410A i primjenjiv je za dizalice topline i rashladnike vode/glikola koji rade s visokim temperaturama kondenzacije (tijekom odleđivanja ventil može u kraćem vremenskom roku podnijeti temperature do 130°C)). Krajem 2018. godine planirane su kvalifikacije ventila za blago zapaljive i zapaljive radne tvari koje se koriste u većim rashladnicima vode/glikola.

Komercijalni rashladni sustavi i maloprodaja hrane

Pouzdana i svestrana nova serija EVR ventila pokriva široki raspon funkcija, aplikacija i radnih tvari. Nova serija EVR ventila je odobrena za radne tvari s niskom vrijednošću GWP faktora (engl. Global Warming Potential), uključujući propan R290. Osim toga, čvrsta konstrukcija kučišta ventila štiti sustav i pridonosi sigurnosti hrane, te poboljšana karakteristika protoka omogućuje visoku učinkovitost. U kapljevinskoj cijevi, sigurno zatvaranje protoka sprječava ulaz kapljevine u kompresor. U tlačnoj cijevi, Danfoss EVR ventil može podnijeti više temperature vrućeg plina i uštedjeti potrošnju energije sustava korištenjem načina odleđivanja vrućim plinom, čime se mogu postići znatne uštede u odnosu na druge načine odleđivanja. Stoga donose visoku vrijednost u vrlo zahtjevnim sustavima kao što su: uređaji za proizvodnju leda, rashladne komore, zamrzivači ili uređaji za hlađenje sladoleda, koji se izlažu vrlo visokom opterećenju zbog učestalih ciklusa odleđivanja i/ili kratkih ciklusa ubrizgavanja vrućeg plina, i gdje je za odleđivanje zahtjevan magnetski ventil u usisnom vodu.

EVR ventili su idealni za primjene u maloprodaji hrane, kao što su rashladne vitrine jer omogućuju brzo obavljanje servisa i održavanja, bez ometanja radnog vremena trgovine. Nema potrebe za uklanjanjem kompletnog ventila i ugrađivanjem novog ventila u sustav. Samo ostavite tijelo ventila, zamijenite unutarnje dijelove po potrebi i možete brzo ponovno pokrenuti sustav. Dostupni su i setovi za servis (engl. Service kit).

Manje modela. Šire područje.


„Naš poboljšani raspon EVR ventila štedi na troškovima primjene, razvoja i skladištenja. Od travnja 2018. godine EVR v2 će u potpunosti zamijeniti proizvodnju trenutnog raspona EVR, EVRE i EVRH ventila. 30% manje, ali više svestranih modela odgovara širem području primjene i radnih tvari, dok su istovremeni EVR v2 ventili potpuno kompatibilni s trenutnim rasponom magnetskih ventila“, kaže Allan Chara, direktor marketinga za automatiku u rashladnoj tehnici. „Sada dolazimo s poboljšanim rasponima proizvoda i usluga od istog dobavljača s visokom kvalitetom kao standardom za ključne poslove u klimatizacijskoj i rashladnoj tehnici, kompatibilne s današnjim zahtjevima za veću pouzdanost, svestranost i učinkovitost. Ponuda novih EVR v2 ventila je dostupna kod naših ovlaštenih zastupnika, pri čemu se odabir ventila može izvršiti pomoću novog softvera Coolselector2 ® zajedno s odabirom OptymaTM kondenzacijskih jedinica, T2/TE2 termostatskih ekspanzijskih ventila, elektroničkih upravljača, itd.“ dodaje.

Širok raspon dostupan je za rashladne učine od 3 do 410 kW u kapljevinskom vodu, od 0,3 do 65 kW u usisnom vodu i od 1 do 350 kW u tlačnom obilaznom vodu, s veličinama priključaka od 6 mm do 42 mm – 1/4'' do 2 1/8''. Imaju istu ugradbenu duljinu kao i trenutni EVR s odgovarajućom veličinom priključka osim za bimetalne priključke.

Smanjenje kompleksnosti također dovodi do optimizacije troškova u klimatizacijskim sustavima. Za instalatere, pojednostavljeni raspon znači da je potrebni ventil vrlo vjerojatno dostupan. To pomaže upravljanju skladišnim prostorom i izbjegavanju logističkih problema.

Kompatibilnost EVR v2 ventila sa svicima je ista kao i kod EVR ventila.

 

 

Uključite se na društvene mreže Sudjelujte

Želite li se družiti s nama?

Upoznajte nas i sudjelujte u razgovoru